ÇOCUK VE SANAT ATÖLYESİ

"Çocuk ve Sanat Atölyesi " eTwinning Projesi

Projeyi 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında sınıf öğretmenimiz Ebru KANAR TÜRKEŞ  4/C sınıfı öğrencileri ile birlikte yürütmeye başlamıştır. Eş zamanlı yürütülen projede; Türkiye'den 10, Azerbaycan'dan 2 öğretmen  çalışmalarına devam etmektedir. 6-11 yaş aralığındaki çocukların çalışma alanına sahip olan projeye 100 öğrenci katılım sağlamaktadır.

Yapılan araştırmalar resim yapmanın çocuklar üzerinde sağ ve sol beynin birlikte çalışması, konsantrasyon gücü ve öz güvenin artması gibi birçok olumlu etkisinin olduğunu göstermektedir.Küçük yaşlarda resim sanatı ile tanışan çocuklar kendilerini keşfetme sürecinde resmin birçok faydasını görebilirler. Bu amaçlarla kurulan Çocuk Sanat Atölyesi;  temel teknikleri vererek, ''Nasıl resim yapılır? Kompozisyon nasıl oluşturulur? Renklerin gücünü kağıda nasıl yansıtabiliriz? ''  gibi soruların cevabını bularak  öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine imkan tanımaktadır.Ayrıca öğrencilerin  düzeylerine uygun web 2.0 araçları ile tanışmasını sağlayan  proje öğrencilerin bakış açısını da geliştirmektedir.

11-04-2023

Yayın: 11.04.2023 - Güncelleme: 11.04.2023 13:01 - Görüntülenme: 90