Haz

Kocatepe ilkokulu ve Anaokulu olarak ÇEDES projesi kapsamında Malatya Battalgazi Türkiyem i.h.o. ve Atatürk Ortaokulu kardeş okullarımıza KERMES düzenlendi.Okulumuzun tüm personeliyle beraber  öğretmen ve idari kadromuzla emek veren tüm velilerimize destek olan esnaflarımıza yürekten teşekkürlerimiz sunuyoruz.

Okulumuz öğretmenlerinden 1/K sınıf öğretmeni Ezel Kocatürk ile 3/I sınıf öğretmeni Burcu Emeç'in ortak oldukları TO KNOW THE WORLD IS TO LIVE eTwinning Projesi yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Cihan Kıvanç'a proje hakkında bilgiler verilmiştir.3 aylık bir çalışma sonunda tamamlanan projenin, öğrencilerimizin Ülkeleri Tanıma sürecine katkısı üzerinde duruldu.

TO KNOW THE WORLD IS TO LIVE

Okulumuz öğrencileri sınıf öğretmenleri rehberliğinde Atatürk Üniversitesi bünyesinde bulunan Buz Müzesine gezi düzenlediler.

Türkiye Buz Pateni Federasyonu tarafından Erzurum'da düzenlenen Kısa Kulvar Sürat Pateni (Short Track) Türkiye Şampiyonası'nda okulumuz öğrencisi Musab Ali Alsaç 1. olmuştur.

"Çocuk ve Sanat Atölyesi " eTwinning Projesi

Projeyi 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında sınıf öğretmenimiz Ebru KANAR TÜRKEŞ  4/C sınıfı öğrencileri ile birlikte yürütmeye başlamıştır. Eş zamanlı yürütülen projede; Türkiye'den 10, Azerbaycan'dan 2 öğretmen  çalışmalarına devam etmektedir. 6-11 yaş aralığındaki çocukların çalışma alanına sahip olan projeye 100 öğrenci katılım sağlamaktadır.

Yapılan araştırmalar resim yapmanın çocuklar üzerinde sağ ve sol beynin birlikte çalışması, konsantrasyon gücü ve öz güvenin artması gibi birçok olumlu etkisinin olduğunu göstermektedir.Küçük yaşlarda resim sanatı ile tanışan çocuklar kendilerini keşfetme sürecinde resmin birçok faydasını görebilirler. Bu amaçlarla kurulan Çocuk Sanat Atölyesi;  temel teknikleri vererek, ''Nasıl resim yapılır? Kompozisyon nasıl oluşturulur? Renklerin gücünü kağıda nasıl yansıtabiliriz? ''  gibi soruların cevabını bularak  öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine imkan tanımaktadır.Ayrıca öğrencilerin  düzeylerine uygun web 2.0 araçları ile tanışmasını sağlayan  proje öğrencilerin bakış açısını da geliştirmektedir.

Okulumuz bünyesinde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi Resim yarışmasında sınıf bazında dereceye giren öğencilerimizi tebrik ediyoruz.

Çanakkale zaferinin 108. yılı münasebetiyle okulumuz öğretmenleri tarafından bir klip hazırlandı.Bu vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.Ruhlari şad olsun..

Okulumuz bünyesinde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Erzurum'un kurtuluşu isimli yarışmada öğrencilerimizden toplanan resimler komisyon tarafından değerlendirmeye alınmıştır.Değerlendirme sonucu yarışmada başarılı olan ilk dörde giren resimleri sitemizde yayınlanmıştır.

Okulumuz 4.sınıf öğrencileri 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı ortaokul tanıtımı için ilçemizde bulunan Raif Azak Kız İ.H.O. ya gezi düzenlendi.Geziye Müdür Yardımcımız Mevlüt Temur ve öğretmenlerimiz rehberliğinde 100 kız öğrencimiz katılmıştır.

8 ŞUBAT GÜVENLİ İNTERNET GÜNÜ

eTWİNNNG PROJESİ

Okulumuz öğretmenlerinden Ayşe Çelik TAŞBAŞI ve Sermin AKDAĞ öncülüğünde Have Fun Learn isimli e twining projesi başlatılmıştır..Tebrik ediyoruz..

Okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin depreme ne kadar hazırlıklı olup olmadığı test edildi.

Kocatepe İlkokulunda 09.03.2023 Perşembe günü okulumuzun Sivil Savunma kulübü çalışmaları kapsamında yapılan tatbikata, idare kadromuz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Senaryo gereği öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz deprem sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapacakları konularında bilgilendirildi.Deprem tatbikatının başarılı geçmesinin ardından okul bahçesinde toplanan öğrencilere konuşma yapan müdür yardımcımız Mevlüt TEMUR , tatbikatın genel amacının olası depremlere karşı öğrencilerimizin bilgilendirilmesi olduğunu, bu tür tatbikatların olası depremler de can kaybının önüne geçebileceği ve depremden korunmanın bir "Afet Bilinci" olduğuna dikkat çekti.Ayrıca, deprem sırasında ve sonrasın da panik yapmamanın ne kadar önemli olduğuna vurgu yapan müdür yardımzımız  , öğrencilerimize ve öğretmenlerimize tatbikata verdikleri önemden dolayı teşekkür ediyorum, şeklinde konuştu.

Kocatepe İlkokulu Gıda Kampanyası kapsamında velilerimiz ile işbirliği içerisinde depremzede vatandaşlarımız için toplanan yardımlar okul idaremiz tarafından Palandöken Kızılay Şubesine teslim edilmiştir.Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

DAHA ÖNCE YUMURTAM ÇATLAMASIN ÇALIŞMASIYLA 1. SINIFLARA SORUMLULUK DEĞERİNİ VE BUNUN ÖNEMİNİ ANLATAN REHBERLİK SERVİSİ BU KEZ DE 2. SINIFLARA ÇİM ADAM ÇALIŞMASI YAPARAK TATİLDE ÖĞRENCİLERİN ÇİM ADAMLARINI ÇİMLENDİRİP GETİRMELERİNİ İSTİYOR.  BÖYLECE ÖĞRENCİLERİN HEM SORUMLULUK HEM DE SABIR DEĞERLERİNİ YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENMELERİNİ SAĞLIYOR. DEĞERLER EĞİTİMİ KAPSAMINDA YAPILAN BU ÇALIŞMALAR ÇOCUKLARIN EĞLENİRKEN ÖĞRENMELERİNE YARDIMCI OLUYOR.